Veštačka đubriva

Mineralna đubriva (granulisan, kristalan, tečan)

Mineralna đubriva koje nudimo su Nemačkog kvaliteta. Od granuliranih, u ponudi imamo N, NP, NPK i K đubriva. Specifičnost ovih đubriva, naročito onih koja u sebi sadrže azot, jeste prisustvo inhibitora nitrifikacije, DMPP-a. To znači da je azot u ovim đubrivima zaštićen od ispiranja u periodu od 4-10 nedelja. Prevelike količine padavina, sneg koji se otapa kao i intenzivno navodnjavanje, ne mogu dovesti do ispiranja azota van zone korenovog sistema i zagađenja podzemnih voda. Đubriva koja u sebi sadrže DMPP nose oznaku ENTEC / NovaTec / DuraTec. Vodotopiva đubriva koja u sebi sadrže inhibitor nitrifikacije DMPP nose oznaku Nova Tec Solub.

Od đubriva na bazi mikroelemenata, u ponudi su Basafer Plus (Fe, preko zemljišta), Fetrilon 13 (Fe, preko lista), Fetrilon Combi 2 (kompleks mikroelemenata, preko lista i zemljita), Nutrimix Complete (kompleks mikroelemenata, žitarice), Nutribor (Bor, preko lista) i Zitrilon 15 SM (Cink, preko lista).

Od vodotopivih đubriva koje se mogu primeniti preko sistema mikrorasprskivaća I kap po kap su formulacije koje nose oznaku Hakaphos, Basfoliar 20-20-20 SP i Complesal Calcidic (NPK sa dodatkom Ca i Mg).

Od tečnih đubriva u ponudi su Basfoliar 36 Extra (UAN ) i Basfoliat Combi Stipp (tečni Ca sa mikroelementima).

Od đubriva sa kontrolisanim oslobađanjem hranljivih materija u ponudi imamo Basacote Plus 6M (6 meseci).

U ponudi su I sredstava koja nisu đubriva kao što je pobojšajivač zametanja ploda - Avant Natur (kompleks aminokiselina),I regulator rasta za ukorenjivanje - Kelpak (auksin +citokinin)

Pored ponude, dajemo preporuku đubrenja određenih kultura. Preporuke su uglavnom bazirane na iskustvu stečenom u primeni ovih đubriva na našim zemljištima, ali svakom slučaju preporučujemo analizu zemljišta I na osnovu toga možemo dati tačne količine đubriva za proizvodnju date kulture.

PONUDA MINERALNIH ĐUBRIVA

ponuda_mineralnih_dubriva.pdf

PREPORUKA ĐUBRENJA ODREĐENIH KULTURA

preporuka_dubrenja_odredenih_kultura.pdf

Svi proizvodi