hidropan's blog

Kapljajuáe cevi za navodnjavanje

KAPLJAJUĆE CEVI ZA NAVODNJAVANJE
Uglavnom voćari koriste kapljajuće cevi ,za navodnjavanje.Cevi su za više godišnju korišćenje,jedini problem koji “skrati” vek trajanja jeste kvalitet vode.Najveći deo bunara u vodi sadrži velike količine mangana I gvožđa.Oni su u bunaru u rastvorenom obliku,zato “nesmetano”prolaze kroz filtar,a u kapljajućim cevima dolazi u kontakt sa vazduhom pri čemu gvožđe I mangan postaju nerastvorni,a ovo se naziva drugačije začepljenjem.Začepljenje već u prvoj godini počinje a uglavnom kulminiše u drugoj I trečoj godini.Nema drugog nego menjati cevi, deo ili sve.Nažalost pročiščavanje vode od Fe I Mn za puno nas je skupa stvar.Ono što predlažemo jeste da uzmete jeftinije kapljajuće cevi tkz. nekompenzujući.Ove kapljajuće cevi možete koristiti do 100 m.Ako je parcela 200 m onda u sredini se stavlja glavni vod, ako j parcela 300 m dužine onda stavimo dva glavna voda.Jeste da više treba da se pešači ali dosta možete uštediti na razlici cene kapljajuće cevi,jer I kompenzujući I nekompenzujući u istoj meri se zapušuje.
U ponudi imamo sledeće nekompenzujuće cevi:
Kapljajuća cev BLC 16 mm kapaljke na 30 cm (2l/h),debljina zida 0.9mm,kotur 500m
Kapljajuća cev BLC 16 mm kapaljke na 50 cm (2l/h),debljina zida 0.9mm,kotur 500m
Za više informacije: http://hidropan.rs/hidropan/kapljajuce-trake-i-cevi
Tel : 024/ 755 441 
Mob : 064/ 168 92 54
Email : hidropan@tippnet.rs

Prihranjivanje voća i povrća

PRIHRANJIVANJE VOĆA I POVRĆA

Približava se vreme rasađivanja povrća na otvorenom, i već treba misliti na prihranjivanje biljaka.Voćari posle cvetanja biljaka,kreću sa prihranjivanjem.Naravno važno je jako kvalitet kristalnog đubriva,prvo da kvalitet odgovara deklaraciji ,I da 100% rastvara  seu vodi. Firma Hidropan doo. nudi kvalitetan Nemački (Compo) kritstalan đubrivo, gde se AZOT NE ISPIRA 8-10 NEDELJA bez obzira na padavine I na navodnjavanje.!!!

Za prihranjivanje nudimo I VENTURI INJEKTORE SA KAPACITETOM OD 15 L/MIN, DO 1200 L/MIN.VAŽNO: INJEKTORI RADE SAMO SA ODGOVARAJUĆIM KAPACITETOM VODE,zato pre nego što kupite pitajte stručnog lica.

VIŠE INFORMACIJA: http://hidropan.rs/hidropan/vestacka-dubriva
TEL : 024-755-441 
Mob : 064 168 92 54
Email : hidropan@tippnet.rs

MIKRORASPRSKIVAČI ZA PROIZVODNJU RASADA

MIKRORASPRSKIVAČI ZA PROIZVODNJU RASADA
Rasadi povrća koje se gaje u kontejnerima, za njihove navodnjavanje preporučujemo MIKRORASPRSKIVAĆE, KOJI MOGU BITI VISEĆI I UBODEN U ZEMLJU zavisno od visine plastenika.Nudimo Izraelske MIKRORASPRSKIVAČE TIPA MODULAR,koji daju fine sitne kapi.Radni pritisak je svega 1.5bar , što znači da mogu da rade I sa gradskom vodovodom.Sa povećanjem temperature,sem navodnjavanje,MIKRORASPRSKIVAČI I mikroklimu regulišu
Više informacije : http://hidropan.rs/hidropan/mikrorasprskivaci
Email : hidropan@tippnet.rs
Tel: 024 755 441 
Mob: 064 168 92 54