Injektori za prihranu

VENTURI INJEKTORI koriste se za prihranu voća I povrća ali i takođe za proizvodnju rasada.Princip rada ovih injektora zasniva se na vakumu, usisavaju rastvoreni kristalni veštak I ubacuju a glavni vod za navodnjavanje.Pošto su dosta jeftiniji od membranskih injektora, najčesće VENTURI INJEKTORI se koristi kod sistema KAP PO KAP.

Međutim ovi injektori imaju I” manu”,a to je da rade sa velikom gubitkom pritiska (početni pritisak može da opadne čak 50 %) i zato nemaju neku veliku preciznost (ne mogu se podesiti da npr.tačno dobijete 0.05 % rastorvor prihrane).Pored pada pritiska VENTURI INJEKTORI rade samo na ODREĐENOM PROTOKU VODE ,zato često se desi kod proizvođača da injektor “ne radi”.

Ono što je interesantno , da može se vršiti prihrana I preko MIKRORASPRSKIVAČA SA VENTURI INJEKTORIMA (napr, u plastenicima, na manjim otvorenim površinama),ali sa obeveznom konsultacijom stručnog lica.

Injektori za prihranu

 
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..