Osmocote exact veštačka đubriva

OSMOCOTE EXACT  je specijalna veštačka đubriva prvenstveno namenjeno za rasadničku proizvodnju i za rasađivanje. Svaka granula ima isti hemijski sastav (azot, fosfor, kalijum i mikroelementi).
Obložena je omotačem od biljne smole koji biljkama obezbedjuje konstantnu i uravnoteženu prihranu tokom dužeg vremenskog perioda
. Veoma je važno da hranljive materije budu zaštićene od nekontrolisanog otpuštanja."

OSMOCOTE EXACT  se sastoji od  granula NPK, plus  sadrži magnezijum i mikroelemente. Svaka granula je 100% obložena organskim polupropustljivim omotačem napravljenim od biljne smole.

Zbog visoke bezbednosti, Osmocote Exact se može primeniti i na osetljive biljke u različitim uslovima rasta.
Obložena Osmocote Exact djubriva imaju veoma precizno otpuštanje hranljivih materija.Zavisnosti od vrste veštaka (Osmocote start, Osmocote standard)  dužina razlaganja se kreće od par nedelja pa do 5-6 meseci.Podaci razlaganja se odnose  pri temperature zemljišta od 21˚. Otpuštanje hranljivih materija brže je na višim temperaturama što je u skladu sa potrebama biljaka.

Nivo soli, pH vrednost, aktivnosti mikroorganizama i kvalitet vode ili kišnice ne utiču na ispuštanje hranljivih materija. Važna je samo temperatura zemljišta, što djubriva Osmocote Exact čini veoma pouzdanim.
Preporučena količina primene je 3-4kg/m³ supstrata.
Može se umešati u supstrat (ta smeša se mora iskoristiti u roku od 1-2 nedelje)

Osmocote Start 11+11+17+2MgO+ME 25/1

Đubrivo sa kontrolisanim razlaganjem sa dužinom delovanja od 6-8 nedelja. Specijalizovano đubrivo za proizvodnju rasada, odnosno za kulture kratke vegetacije. Svaka granula je obavijena smolastom opnom koja osetljivom, mladom korenu osigurava optimalnu i kontinuiranu prihranu.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.