Saveti

Zašto navodnjavati u proizvodnji voća i povrća sa sistemom MIKRORASPRSKIVAČA?

  • Ušteda energije do 70%! (radni pritisak mikrorasprskivača je 1,0-3,0 bara)
  • Ušteda vode i veštačkog đubriva do 50%! (zbog velike ravnomenosti navodnjavanja - preko 90% svaka biljka dobije istu količinu vode i hranljivih materija, a zbog male intenzivnosti navodnjavanja 3-5 mm/h, vodu dajemo biljci samo do donje granice korenovog sistema, a ne ispod!
  • Ušteda vremena do 80%(sistemom mikrorasprskivača odjednom možemo navodnjavati velike površine). Harmonično snabdevanje vodom i hranljivim materijama (sa napolju lociranim sistemom mikrorasprskivača stalno smo u mogućnosti da održavamo odgovarajuću vlažnost zemljišta).
  • Ne remeti strukturu zemljišta (zbog sitnih kapi ne stvara se pokorenica).
  • Uticaj vetra ja jako mali zbog velikog broja mikrorasprskivača na jedinici površine.
  • Jedan mikrorasprskivač, a pet funkcija (navodnjavanje, hlađenje, odbrana od prolećnog mraza, fertiirigatizacija, bojenje i regulacija ploda) - petostruko iskorišćenje sistema za navodnjavanje!
  • Uzimajuči u obzir gore navedeno, kvalitet i prinosi će se povećati za 30-70% u odnosu na grubo navodnjavanje (npr. 60-70 t/ha krompira sa mikrorasprskivačima dok sa tifonima do 30-35 t/ha.)

SA SISTEMOM MIKRORASPRSKIVAČA SMANJIĆETE VAŠE IZDATKE PROIZVODNJE A POBOLJŠAĆETE KVALITET I PRINOS!

Imajući u vidu nove izazove u proizvodnji voća i povrća (veći prinosi, extra kvalitet), i trend navodnjavanja u svetu, specijalizovani smo za MIKRONAVODNJAVANJE i to navodnjavanje sa MIKRORASPRSKIVAČIMA, i navodnjavanje KAP PO KAP.

Posebnu pažnju posvećujemo mikrorasprskivačima, čija se vrednost zbog ekstremnih vremenskih uslova (velike vrućine, kasni prolećni mraz, itd.) eksponencijalno se povećao. Zato sem običnog navodnjavanja pružamo razne tehnologije navodnjavanja sa mikrorasprskivačima:

Hlađenje i podešavanje mikroklime (relativna vlažnost vazduha) na otvorenom polju i u zatvorenom prostoru

Saveti

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.